Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Beaujolais Blanc van Domaine Saint-Cyr
2024-02-01
In de winkel krijgen we vaak de vraag of biologisch, biodynamisch of natuurwijnen nou te onderscheiden zijn van anderen wijnen. Wij laten het je dit weekend graag proeven met onze wijn van de week; een witte Beaujolais welke in de basis biologisch is gemaakt maar ook zo natuurlijk mogelijk. Dit komt omdat er voor natuurwijnen nog geen regelgeving is en zo wijnmakers werken met organisaties waarin afspraken zijn gemaakt. Natuurlijnen heb je in vele soorten en smaken. Wij zijn overtuigd van deze kwaliteit en smaakniveau!

De filosofie achter natuurwijnen is om zo min mogelijk in te grijpen tijdens het proces van wijnmaken. Het begint met gezonde druiven, die groeien op onbespoten ‘schone’ grond, alleen dan kan je wijnmaken met minimale toevoegingen en technieken. De wijnmaker ziet zich letterlijk als slechts de begeleider van de wijn.
Het maken van natuurwijnen is verre van ‘laissez faire’. Om stabiele wijnen te vervaardigen met minimale interventie is super schoon werken en het proces nauwgezet volgen van het grootste belang.

Raphaël Saint-Cyr nam in 2008 het familiedomein over en zette onmiddellijk alle landbouw om naar biologisch. Dat soort verandering is onder alle omstandigheden moeilijk, maar de familie Saint-Cyr bebouwt 28 hectare: dat is heel veel land en hun conversie naar biologische producten maakte Saint-Cyr direct de grootste biologische producent in Beaujolais. 

La Galoche is de naam van een beekje dat langs het wijnhuis loopt en zo is de naam van de wijn ontstaan. Wij vinden dit een hele mooie pure stijl Beaujolais, fijn sappig, met aroma’s van citroenschil, groene appel en perzik. Geen invloeden van hout omdat hij ook met zijn witte wijn een lichtere, frissere stijl wilt neerzetten maar wel een gemiddelde volle body wat we mogen verwachten van Chardonnay.

Drink deze wijn op diverse momenten alleenstaand of als begeleider bij diverse gerechten. Denk aan graved lax, langoustines met limoenboter, krab met avocadomousse, parelhoen met risotto, Caribische pasteitjes en romige kazen.

Beperkte voorraad. Op=op
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency