Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week | Joan Sarda | Sotavent | DO Penedès
2023-04-06
Wijn van de Week! De Sotavent van Joan Sarda is bij uitstek een wijn voor het Paas weekend. Lekker bij je brunch, een topper bij asperges en ook een heerlijkerd om op eerste Paasdag ein-de-lijk in het zonnetje mee te proosten.

Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. 

Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken.

Na een succesvol oogstjaar besloot hij de overtollige wijn te verkopen in het nabijgelegen Barcelona. Dankzij hij het zakelijk inzicht van Tomàs werd de basis voor het familiebedrijf gelegd en breidden de volgende generaties zijn traditie verder uit.

Tegenwoordig is Joan Sardà een van de meest gerespecteerde wijnbedrijven in de streek. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

Originele stille wijn gemaakt van de typisch Catalaanse druif Xarel-lo waarvan doorgaans Cava wordt gemaakt. 
Sotavent staat voor ‘lijzijde’: daar waar de wind heen waait. Deze naam staat voor het karakter van de wijn, die groeit op het land maar kijkt naar de zee en de lichte zeelucht inademt.

Bleekgele wijn met groene reflecties. Intens fruitig en aromatisch met fruitige tonen van appel, peer, perzik en abrikoos en na enige tijd ook florale tonen. De smaak is elegant, fris en zacht met een lange afdronk. Lekker bij blauwe kazen, schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en verse pasta.

Tot en met 13 april 10% korting!

 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency