Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Luc Faller | Pinot Blanc | Alsace | 2014
2023-05-11
Wijn van de Week! Een Pinot Blanc uit 2014? Zeker wel en en wat voor één! Onze Jennifer was onlangs op bezoek bij Luc Faller, maker van deze Pinot Blanc uit 2014. Aanstaande zaterdag hebben wij een Proeverij-op-Inloop rond Luc Faller. Jennifer gaat je er alles over vertellen!

In 1989, in het pittoreske dorpje Itterswiller (een dikke 30 km ten zuiden van Straatsburg) nam Luc Faller de 8 hectare wijngaarden van zijn familie over. Hij werd daarmee de derde generatie van wijnmakers. Met zijn recent afgeronde studie oenologie had Luc direct een duidelijk doel voor ogen: op een duurzame, verantwoorde manier wijn maken en gebruik maken van traditionele werkwijzen. Hiermee zette hij als derde generatie wijnmaker een nieuwe koers in.

Uit zijn kelder komen bijzondere wijnen met een eigen stijl, die mooi het midden houdt tussen een traditionele basis en een moderne kijk op biodynamie – en ook een aantal stappen richting Vin Nature: altijd spannend en zuiver, zonder extreem te worden. Ook onderscheidt Faller zich met een aantal opvallende wijnen: Zo is er een prachtig gerijpte Pinot Blanc, een oranje blend van Pinot Blanc & Pinot Gris en Rieslings die zowel wat jonger als wat ouder worden aangeboden. Aangezien Luc de natuur zijn gang laat gaan, gaan al zijn witte wijnen door malolactische fermentatie. Door zijn authentieke werkwijze zitten deze wijnen vol levendigheid of zoals hij zelf zegt: ‘’al mijn wijnen zitten boordevol energie’’. En dat is zeker zo, proef zelf maar.

Met het proeven van de Pinot Blanc ervaren wij aroma’s van witte peer, perzik, nectarine en rijpe meloen, elegante aroma’s van sinaasappelbloesem. In de smaak komen deze aroma’s terug, rijper op het palet en een romige body. Door zijn romigheid, elegantie en leeftijd past deze Pinot Blanc bij een tal van gerechten zoals klassiek met Asperge Brabançonne, romige pasta’s met vongole of kokkels, gevulde Noordzee krab, langoustines met knoflook, zalm uit de oven, foie gras, gevogelte als kalkoen of fazant en diverse kazen als pierre robert of langres.

Tot en met donderdag 18 mei met 10% korting!
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency