Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Maastricht | Pinotage WO Cape Town | Zuid-Afrika
2019-03-07

De Vughtse Wijnkoperij maakte in februari 2019 kennis met dit wijnhuis tijdens een introductiediner, uiteraard in ‘ons’ Limburgse Maastricht!

Het wijnhuis Maastricht dankt zijn naam aan de eerste kolonisten die op zoek waren naar vruchtbaar land. Kijkend naar de kleigronden van de boerderij, werden ze herinnerd aan de bodem van hun woonplaats - Maastricht - vandaar de naam. In een document, uit het begin van de 19e eeuw, blijkt dat Maastricht als één van de eerste negen  wijnproducenten is geregistreerd. In die tijd was een minimum van 10 000 wijnstokken vereist om als wijndomein te worden geclassificeerd.

De druiven worden met de hand geplukt, waarna ze worden ontsteeld en gekneusd in roestvrijstalen gistvaten, ook wel tradionele open "kuipe" genoemd. Het gekneusde fruit ondergaat voorafgaand aan de fermentatie een drie-daagse koude maceratie. De fermentatie duurt 6 dagen met een maximumtemperatuur van 27º C.

Na het persen van het sap wordt er 15% van het sap in vaten overgebracht voor een
malolactische gisting. De eikenhouten vaten zijn voor 60% Frans en 40% Amerikaans,  waarvan 40%  uit nieuw hout bestaat. De wijn rijpt 12 maanden voordat deze wordt gebotteld. De wijn heeft een expressieve geur. Rood fruit en een hint van zwarte kers, gecombineerd met gebrand eiken.

Een zijde zachte smaak met elegante tannine (typisch voor Durbanville terroir), een rond en sappig mondgevoel welke de wijn rond maakt.

HET BEGIN VAN DE PINOTAGE
De Pinot Noir en de Cinsault, ook wel Hermitage genoemd, werd in 1925 gekruist door Abraham Perold, toendertijd professor in de wijnbouw aan de Universiteit van Stellenbosch.

Deze week zetten wij de Maastricht Pinotage voor je open, de druif die voor de meest typische rode wijn uit Zuid-Afrika zorgt!  
???????Deze actie geld tot 10/03/2019.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency