Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Valpolicella Ripasso Superiore van het wijnhuis Prà
2024-06-18
Bij de Vughtse Wijnkoperij zitten wij nog lekker volop in de cursussen en morgen start de Italië cursus!
We gaan op wijnreis door Italië en proeven wijnen uit diverse regio’s.
Vinificatietechnieken als bijv. appassimento komen aan bod!

‘Valpolicella Ripasso’ , dat in 2010 eindelijk ook zijn eigen DOC heeft gekregen, is een opstapje in stijl tussen Valpolicella en Amarone: een wijn die "opnieuw is gepasseerd" en opnieuw is gefermenteerd met de niet-geperste schil van druiven die eerder zijn gefermenteerd voor Amarone- of Recioto-wijn.
Voor de Morandina een maceratie van 5 dagen gevolgd door 12 maanden rijping eiken Allier vaten. Dit samen met de vulkanische bodem en oudere stokken tussen de 30 en 60 jaar geeft een enorme finesse én concentratie.

Deze wijn is een blend van de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta.
In de geur vers rijp fruit van rood en blauw fruit en een tikje zoet als kersen siroop, rabarber en pruimenjam met een aangename zoete kruidigheid als kaneel en kardemom. In de smaak heeft de wijn een uitstekende balans tussen zuur en tannines die samen voor een mooie structuur zorgen. Heerlijk verfijnd maar toch met een tikje power!

Een wijn die je zo lekker drinkt tijdens een koude dag maar ook bij het eten of na het eten met een mooie kaasplank! Voor de borrel denk aan Pata Negra en Serranoham. Voor bij het eten ideaal in combinatie met pastasaus op basis van rood vlees of met risotto all’isolana met Veronese worst en zwarte peper. Kazen denk dan aan harde gerijpte kazen als een oude brokkel of bijv. Bellavitano espresso kaas.
 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency